BestellenCadeaubon
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Selderij
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

180 ml

[Zoutarme] kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3311 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.2 g
Eiwitten31 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul aan met 125 ml kokend water per persoon.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak nog 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Haal de worst uit de pan.

Spinazie bakken
4

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Toppings maken
5

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng in een kleine kom de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de appelblokjes, komkommer, spinazie en gebakken worst erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.