Bloemkool steak op zn mexicaans

Bloemkool steak op zn mexicaans

met avocado, sinaasappel en zoete aardappelpuree

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

375 g

Cauliflower

150 g

Sweet potato

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Easy peel orange

5 g

Fresh coriander

(May be present Selderij)

½ piece

Red onion

25 g

Organic sour cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Avocado

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2552 kJ
Calories610 kcal
Fat35 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate53.6 g
Sugar24.8 g
Dietary Fiber16.5 g
Protein12.9 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Bowl
High-Sided Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd 2 plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. Houd de stam van de bloemkool eraan, zodat de roosjes er niet af vallen. Bewaar de bloemkoolsteaks apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. 
  • Kook de zoete aardappel en bloemkoolroosjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
2
  • Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin.
  • Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 8 - 10 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

3
  • Snipper de ui. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de koriander fijn.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen en snijd in blokjes.
  • Meng in een kom de ui, avocado en sinaasappel met de helft van de koriander en breng op smaak met peper en zout. 
  • Pureer de zoete aardappel en bloemkool met 1/2 el roomboter per persoon in een hoge kom met een staafmixer. Breng op smaak met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. 
4
  • Verdeel de puree over de borden en leg de bloemkoolsteak er half op.
  • Serveer met de salsa en schep een deel over de bloemkoolsteaks.
  • Serveer met de zure room.