Aziatische noedels met gemarineerde verse makreelfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gemarineerde verse makreelfilet

Aziatische noedels met gemarineerde verse makreelfilet

Voor dit gerecht marineer je zelf een verse makreelfilet met rode peper, gember, sojasaus en vissaus. Kortom, een explosie van smaken die heerlijk samengaan met noedels, paprika en venkel.

Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Verse makreelfilet met huid

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode ui

35 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2240 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Instructies

Marineer de verse makreelfilet
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng de rode peper, gember, sojasaus, vissaus en witte wijnazijn in een diep bord. Leg de makreelfilet met de velkant naar boven erin en laat daarna 10 minuten marineren.

Snijd de groenten
2

Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en snijd de rode paprika in fijne repen. Snijd de venkel in kwarten en rode ui in ringen, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Houdt het eventuele venkelloof apart.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de paprika en venkel, afgedekt, 12 - 13 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg ondertussen de makreelfilet met de velkant naar boven in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met de marinade en bak de makreelfilet 6 - 7 minuten in de oven.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel
6

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit nog 1 minuut.

Serveer met de makreelfilet
7

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de makreelfilet. Garneer met het eventuele venkelloof.