Aspergebox ham | 3-gangen menu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Aspergebox ham | 3-gangen menu

4 porties | Caesarsalade, asperges met ham en cheesecake-dessert

In deze box vind je een 3-gangen menu met in de hoofdrol het witte goud. Witte asperge soep om mee te starten, daarna asperge op klassieke wijze met ham en cheesecake met verse aardbeien als dessert om mee af te sluiten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten
Vis
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1500 gram

Witte asperges

10 gram

Verse dragon en bieslook

2 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

1200 gram

Krieltjes

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 pak(ken)

GÜ - Cheesecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Noten, Soja)

16 plak(ken)

Achterham

100 gram

Radicchio en romaine

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 plak(ken)

Ontbijtspek

½

Ansjovis

(Bevat Vis)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

250 gram

Aardbei

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2186 kcal
Energie (kJ)9146 kJ
Vetten97.8 g
waarvan verzadigd31.1 g
Koolhydraten232.4 g
waarvan suikers46.6 g
Vezels37.8 g
Eiwitten82.2 g
Zout7.6 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Weeg 500 gram asperges af.
  • Schil de asperges vanaf onder het topje naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en snijd de asperges in stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Snijd de verse bieslook en dragon fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan met deksel.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee.

2
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten in de pan met deksel.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur.
  • Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, fijngesneden ansjovis, 1/2 tl ansjovisolie, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de slamix, cherrytomaten, parmigiano reggiano en verse kruiden toe aan een saladekom. Meng met de dressing. Garneer de salade met de asperges, ontbijtspek en de croutons.
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf onder het topje naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
4
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel.
  • Was de eieren en kook de eerste 7 minuten mee met de asperges. Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
5
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de ham en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes.
  • Garneer met de peterselie.
6
  • Verwijder het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in dunne plakken.
  • Verwijder de verpakking van de cheesecake.
  • Serveer de cheesecake in het bijbehorende glaasje en leg de aardbeiplakjes erbovenop.