Skip to main content
Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf
Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf

Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf

3.8
(402)

Deze aardappeltortilla maak je extra rijk door er naast aardappel ook paprika, bosui en oregano aan toe te voegen. Je geeft het een bijzondere twist met onze Griekse feta. De komkommersalade is lekker snel en gemakkelijk te maken en wil je die wat spannender maken? Snijd dan wat maiskorrels van de gare maïskolf af en voeg deze toe aan de salade.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Maiskolf

150 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Gele paprika

2 unit

Bosui

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

¼ unit

Komkommer

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories680 kcal
Energy (kJ)2845.1 kJ
Fat39 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate53 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Aluminum Foil
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie.
2

Maak ondertussen de maiskolf schoon, leg de kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel het grootste deel van de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.

Snijd de aardappelen.
3

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ½ - 1 cm. Kook de aardappelen, 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de feta toe.
4

Snijd ondertussen de paprika klein en de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta. Kluts in een kom het ei met de bosui, oregano en 2/3 van de feta en breng op smaak met peper en zout.

5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter, voeg de paprika en gekookte aardappelen toe en schenk het eimengsel erover. Zet in de oven samen met de maiskolven en bak 30 minuten. Laat de ovenschaal vanaf 2 personen voor elk extra persoon 5 minuten langer garen. Test of de tortilla gaar is door te controleren of het ei in het midden gestold is. Haal na 30 minuten de maiskolven uit de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

6

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom. Voeg de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en overige feta toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de komkommersalade.
7

Verdeel de aardappeltortilla over de borden. Serveer met de maïskolf en de komkommersalade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes