Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaas vulling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaas vulling

met salieboter en geroosterde walnoten

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

100 gram

Spinazie

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Walnoten

(Bevat Walnoten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

50 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3581 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten55.2 g
waarvan verzadigd29.8 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers2.2 g
Vezels3.8 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Hak de spinazie grof. 
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Bak 2 - 4 minuten tot de spinazie geslonken is en knijp 1 partje citroen uit boven de spinazie. Verwijder van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Meng in een kom de kruidenroomkaas met de spinazie en 2/3 van de geraspte kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 3 cm.
  • Leg op de helft van elk lasagnevel 1 el vulling en houd de randen vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een leeg vel en druk de randen goed dicht met een vork.
3
  • Leg de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water en kook 2 minuten.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe zodra de boter begint te smelten.
  • Schep voorzichtig de ravioli uit de pan en voeg toe aan de boter wanneer deze half gesmolten is. Meng de ravioli met de salieboter. Bak afgedekt 1 - 2 minuten en breng op maak met peper.
4
  • Hak de walnoten grof.
  • Verdeel de ravioli met salieboter over de borden. 
  • Garneer met de walnoten, citroenpartjes en de overige kaas.