Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaas vulling
met salieboter en geroosterde walnoten
Labels:
Veggie
•Recept
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Walnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
200 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
100 gram
Spinazie
75 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Walnoten
(Bevat Walnoten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
Zelf toevoegen
50 gram
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Kom
•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
Instructies
1
- Hak de spinazie grof.
- Snijd de citroen in partjes.
- Rasp de kaas met een grove rasp.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Bak 2 - 4 minuten tot de spinazie geslonken is en knijp 1 partje citroen uit boven de spinazie. Verwijder van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
- Meng in een kom de kruidenroomkaas met de spinazie en 2/3 van de geraspte kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
- Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 3 cm.
- Leg op de helft van elk lasagnevel 1 el vulling en houd de randen vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een leeg vel en druk de randen goed dicht met een vork.
3
- Leg de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water en kook 2 minuten.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe zodra de boter begint te smelten.
- Schep voorzichtig de ravioli uit de pan en voeg toe aan de boter wanneer deze half gesmolten is. Meng de ravioli met de salieboter. Bak afgedekt 1 - 2 minuten en breng op maak met peper.
4
- Hak de walnoten grof.
- Verdeel de ravioli met salieboter over de borden.
- Garneer met de walnoten, citroenpartjes en de overige kaas.