Skip to main content
Zelfgemaakte kip cordon bleu
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise

Vandaag ga je een kip cordon bleu maken. Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk – er zijn verschillende verhalen. Letterlijk vertaald betekent het 'blauw lintje'. Een van de verhalen vertelt dan ook dat de naam is bedacht door een Zwitserse kok, die op een schip voer met een blauwe wimpel. Waar het dan ook vandaan komt, één ding is zeker: met deze zelfgemaakte kip cordon bleu zet jij vanavond een smaakvol gerecht op tafel.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 g

Kipfilet

25 g

Coburgerham

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Portobello

½ unit

Knoflookteen

40 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

40 g

Peultjes

25 g

Groene pesto

(Contains: Noten, Melk (inclusief lactose))

30 g

Rucola

(May be present: Selderij)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Bloem

2 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5257 kJ
Calories1257 kcal
Fat79 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate75 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein55 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Bake potatoes
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de parten, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal de laatste 20 – 25 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Chop hazelnuts
2

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cordon bleu maken
3

Snijd de kipfilet in de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de corburgerham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Haal de kipfilet door de bloem en bak 2 – 3 minuten in de koekenpan, tot de kipfilet goudbruin is. Leg de kipfilet daarna in een ovenschaal en bak nog 15 – 20 minuten in de oven.

Portobello snijden
4

Snijd ondertussen de portobello in repen van 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de mayonaise met de honing en de mosterd.

Bakken en mengen
5

Verhit 1/2 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, portobello-repen en peultjes 5 – 6 minuten. Zet het vuur uit, voeg de groene pesto toe en roer goed door. Meng in een kom de rucola met de gebakken groenten. Schenk de wittewijnazijn erbij en meng goed.

Prepare plate
6

Verdeel de aardappelparten en salade over de borden en leg de cordon bleu erbij. Serveer de honing-mosterdmayonaise erbij en garneer de salade met de hazelnoten.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery