Zalmfilet uit de oven met mosterd-sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Zalmfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde tomaten

Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2936 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten44.5 g
waarvan suikers6 g
Vezels10.8 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Bakpapier
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in kleine partjes.

Mosterdsaus maken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de ui en de olijfolie. Breng op smaak met peper.

Zalmfilet bakken
3

Voeg de tomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en leg de zalmfilet op de tomaten. Besmeer de zalmfilet met de overige mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

Weetje: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, maar wist je dat spinazie ook rijk is aan calcium? 200 gram spinazie levert je net zoveel calcium op als 1 glas melk.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de zalmfilet en tomaten erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.