Skip to main content
Zalmfilet met romige mafaldine pasta
Zalmfilet met romige mafaldine pasta

Zalmfilet met romige mafaldine pasta

met Siciliaanse kruiden, rode pesto en basilicum

4.4
(347)

Nieuw ingrediënt in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Tarwe
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Garlic

120 g

Salmon fillet

(Contains: Vis)

100 g

Spinach

(May be present: Selderij)

125 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

90 g

Mafaldine

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Soja)

20 g

Pesto rosso

(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten)

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4741 kJ
Calories1133 kcal
Fat63.4 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate92.3 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein44.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Grater
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Giet af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
Saus maken
2
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Blus de cherrytomaten af met de kookroom en het kookvocht.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden, de spinazie, de rode pesto en de helft van de verse kruiden toe en laat op laag vuur inkoken tot serveren. 
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom.

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.

Zalm bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur, fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de helft van de verse kruiden en 1/2 tl citroenrasp per persoon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.

Tip: Let op: blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet verbanden.

Serveren
4
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Blus de laatste minuut af met 1 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng de saus op smaak met 1/2 el citroensap per persoon, peper en zout. 
  • Meng de pasta met de saus en verdeel over diepe borden. 
  • Leg de zalm op de pasta en garneer met de panko.

This week's must-try HelloFresh recipes