Skip to main content
Wortelstoemp met Brandt&Levie-varkensworst

Wortelstoemp met Brandt&Levie-varkensworst

met zelfgemaakte appelmoes

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit grove mosterd en groene kruiden.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

½ bunch

Bunched carrots

250 g

Potatoes

1 piece

Apple

1 pinch

Nutmeg

1 piece

Pork sausage

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1

[Plant-based] milk

½ teaspoon

Sugar

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)4546 kJ
Calories1087 kcal
Fat58 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate93 g
Sugar37 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Schil de bospeen en snijd de bospeen in schijfjes van 1/2 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de aardappelen.

Tip: Kook je voor 4 of meer personen, gebruik dan 2 afzonderlijke pannen met deksel voor de aardappelen en bospeen.

Bospeen stoven
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de bospeen en 1 tl gedroogde tijm per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl mosterd en de bouillon. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 25 – 30 minuten, afgedekt, zachtjes pruttelen. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

Varkensworst bakken
3

Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten. Draai af en toe om.

Prakken en raspen
4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Voeg de appelblokjes en 3 el water per persoon toe aan een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Roer goed door en prak dan grof met een vork. Rasp ondertussen met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 ei en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte nootmuskaat. Roer dan de gestoofde bospeen door de puree.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar laat heel wat calorieën achterwege.

Serveren
6

Serveer de varkensworst met wortelstoemp en appelmoes.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

This week's must-try HelloFresh recipes