Volkoren spaghetti in romige saus met gehakt
met harissa, spinazie en verse peterselie
Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
50 gram
Spinazie
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Harissa
¼ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
- Voeg de paprika, knoflook en rode peper toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak 2 - 3 minuten mee.
Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en bak nog 2 - 3 minuten.
- Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
- Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken.
- Roer de roomkaas door de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te droog lijkt.
- Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Besprenkel met de harissa en garneer met de bladpeterselie.