
Volkoren enchilada's met kipgehakt
met zure room en frisse tomatensalsa
De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
70 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
2 stuk(s)
Volkoren tortilla
(Bevat Tarwe)
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel, mais en 2/3 van de ui 1 - 2 minuten (zie Tip).
- Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata en de helft van de tomatenblokjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap.

- Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
- Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

- Snijd de limoen in partjes.
- Meng in een kleine kom de overige tomatenblokjes en 1/3 van de ui met het sap van 1 limoenpartje per persoon.
- Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

- Serveer de enchilada's met de salsa en de zure room.