Verse rigatoni met gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse rigatoni met gebakken kabeljauw

Verse rigatoni met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen

Speciaal ingrediënt in je box! Rigatoni zijn met hun geribbelde vorm net kleine smaakmagneten: door hun ribbels houden ze sauzen perfect vast.

Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse rigatoni

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille & bieslook

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4072 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd25.8 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels11 g
Eiwitten43.6 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de verse pasta (zie Tip).
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Bewaar de pasta in de koelkast tot het moment dat je hem gaat koken. Zo voorkom je dat hij al opwarmt en gaat plakken.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook de pasta 4 - 6 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.

 

Vis bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de helft van de kaas door de roomsaus en verhit nog 2 - 3 minuten verder.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover.
  • Leg de vis op de saus.
  • Garneer met de verse kruiden en de overige kaas. Serveer met de eventuele overige citroenpartje.