Verse pappardelle met gebakken zeebaarsfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met gebakken zeebaarsfilet

Verse pappardelle met gebakken zeebaarsfilet

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille & bieslook

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4625 kJ
Energie (kcal)1105 kcal
Vetten64.1 g
waarvan verzadigd27.3 g
Koolhydraten85.9 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels11 g
Eiwitten42.8 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Vergiet
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pappardelle.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.
Vis bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zeebaars 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Maak een salsa van per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 citroenpartje, de verse kruiden en peper en zout naar smaak. 
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover.
  • Leg de vis op de saus.
  • Garneer met de bieslook en dille salsa