
Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven
Deze spaghetti is een echte klassieker met een twist. Verrassend door de zachte saus en de smaakvolle olijven in oregano-olie. De spinazie-tomatensaus maak je zelf en serveer je over de volkoren spaghetti. Deze garneer je met olijven die je kort bakt met verse oregano, wat zorgt voor een heerlijke geur in de keuken. Maak het gerecht af met de Parmigiano Reggiano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Rode ui
25 gram
Leccino olijven
3 takje(s)
Verse oregano
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
200 ml
Passata
100 gram
Babyspinazie
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Instructies
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en ontpit de olijven. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpassata en baby spinazie toe, zet het vuur middelhoog en laat al roerende in 3 - 4 minuten slinken. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Schenk de saus over in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus terug in de wok of hapjespan en houd warm op laag vuur.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de olijven, inclusief de olie, samen met de oregano 2 minuten. Voeg eventueel nog extra olijfolie toe om aanbranden te voorkomen.
Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met de Parmigiano Reggiano, oregano-olijven en eventueel wat van de olie naar smaak.