De veggienuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 piece
Vegan nuggets
200 g
Baby potatoes
½ piece
Carrot
70 g
Corn
¼ piece
Cucumber
¼ piece
Lemon
2.5 g
Fresh chives
¼ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in parten.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!
Meng in een saladekom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van een partje citroen en 1/4 zakje vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan de saladekom. Schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe naar smaak.
Verdeel de krieltjessalade en de groentenuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.