Veggie + protein: Shakshuka met Brandt&Levie varkensworst als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein: Shakshuka met Brandt&Levie varkensworst als extra

Veggie + protein: Shakshuka met Brandt&Levie varkensworst als extra

met feta en zelfgemaakte tortillachips

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Cannellinibonen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

4 stuk(s)

Ei

2 stuk(s)

Bruine tortilla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)733 kcal
Energie (kJ)3068 kJ
Vetten51.2 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten32.3 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels14.1 g
Eiwitten28.9 g
Zout5 g

Benodigdheden

Sieve
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

Shakshuka maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon 30 seconden op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Tip1: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de bouillon en de helft van de feta. Tip2: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Toppings klaarmaken
3

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

Eieren toevoegen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 6 - 10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Worden de tortillachips niet knapperig? Zet ze dan hoger in de oven. Houd ze wel extra goed in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Serveren
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer met de varkensworst en de tortillachips ernaast om mee te dippen.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 70% van de ADH vezels bevat en meer vitamine C dan je dagelijkse behoefte? De vezels zitten in de bonen, volkoren tortilla's en de groente; ook die in blik!