De vegetarische kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
75 gram
Jasmijnrijst
75 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.25 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Wortel
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
1 tl
[Zoutarme] ketjap manis
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten mee. Schep af en toe om.
Haal het deksel van de pan en blus de sperziebonen af met 2 el water per persoon. Voeg de wortel toe en bak nog 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewstukjes en de gefrituurde uitjes.