Vegetarische kapsalon met Mexicaans geïnspireerde twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kapsalon met Mexicaans geïnspireerde twist

Vegetarische kapsalon met Mexicaans geïnspireerde twist

met guacamole en tomatensalsa

Dit gerecht is een stuk voedzamer dan je van kapsalon gewend bent. Je krijgt maar liefst 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

70 gram

Mais in blik

¼ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3236 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers23.5 g
Vezels18.2 g
Eiwitten20.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Zoete-aardappelwedges maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Meng de partjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot goudbruin (zie Tip). Schep halverwege om.

Tip: De randen van de zoete aardappel kunnen makkelijk verbranden. Houd de oven dus goed in de gaten en verlaag eventueel de temperatuur.

Bonen toevoegen
2

Giet de bonen af. Meng in een kom met per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de wedges en bak mee in de oven.

Toppings voorbereiden
3

Giet de mais af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskorrels 2 - 3 minuten met een snuf zout. Snipper de ui zeer fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Guacamole maken
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de avocadodip met de rode peper, ui, knoflook en 1/3 van de koriander (zie Tip). Meng vervolgens per persoon: 1/2 el limoensap en 1/2 tl extra vierge olijfolie door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de salsa in een andere kleine kom de tomatenblokjes met 1/3 van de koriander. Voeg per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn toe aan de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de ui en knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui en knoflook dan mee in de oven in de volgende stap. 

Cheddar smelten
5

Meng de maiskorrels met de bonen en zoete aardappel en strooi de cheddar erover. Zet de bakplaat nog 3 - 5 minuten terug in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de bonen en zoete-aardappelwedges met cheddar over de borden. Serveer met de guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna 75% van de ADH vezels bevat én rijk is aan eiwit? Zowel de bonen als de zoete aardappelen, avocado en mais zitten er vol mee.