Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

met sweet chili tortillachips en avocado

De bieten-tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

50 gram

Sweet chili tortillachips

½ stuk(s)

Avocado

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

⅓ el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels13.9 g
Eiwitten36.6 g
Zout4 g

Benodigdheden

Vergiet
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaat in plakken en de ui in halve ringen.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in plakken en de rest in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Tortillachips bakken
2
  • Leg de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel de mais en de geraspte belegen kaas erover.
  • Bak de tortillachips 6 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Bak tegelijk het broodje mee in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de burger toe aan de pan met de ui en bak 2 - 3 minuten per kant. Voeg in de laatste minuut de helft van de Mexicaanse kruiden en 1el water per persoon toe en roer tot het water opgenomen is.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de rest van de Mexicaanse kruiden.
  • Snijd het broodje open en beleg met de Mexicaanse mayonaise, de tomatenplakjes, de avocadoplakjes, de helft van de gebakken rode ui en een burger.
  • Maak de nachoschotel af met de overige gebakken rode ui en de avocadoblokjes en serveer naast de burger.