
Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist
met sweet chili tortillachips en avocado
De bieten-tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Vegan burger
(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)
50 gram
Sweet chili tortillachips
½ stuk(s)
Avocado
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
½ stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
⅓ el
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de tomaat in plakken en de ui in halve ringen.
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in plakken en de rest in blokjes.
- Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

- Leg de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel de mais en de geraspte belegen kaas erover.
- Bak de tortillachips 6 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
- Bak tegelijk het broodje mee in de oven op een bakplaat met bakpapier.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 2 minuten.
- Voeg de burger toe aan de pan met de ui en bak 2 - 3 minuten per kant. Voeg in de laatste minuut de helft van de Mexicaanse kruiden en 1el water per persoon toe en roer tot het water opgenomen is.

- Meng in een kleine kom de mayonaise met de rest van de Mexicaanse kruiden.
- Snijd het broodje open en beleg met de Mexicaanse mayonaise, de tomatenplakjes, de avocadoplakjes, de helft van de gebakken rode ui en een burger.
- Maak de nachoschotel af met de overige gebakken rode ui en de avocadoblokjes en serveer naast de burger.