Vegetarische balletjes met zoete-aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische balletjes met zoete-aardappelpartjes

Vegetarische balletjes met zoete-aardappelpartjes

met smokey tomatensaus en frisse salade

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Smokey tomatenketchup

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

0.1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Zoete aardappel

50 gram

Passata

70 gram

Mais in blik

25 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2491 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten49.2 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels12.5 g
Eiwitten22.5 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit de smokey tomatenketchup met per persoon: 50 g passata, 1 mespuntje komijn, 1/2 tl suiker en 25 ml water in een steelpan op laag vuur (zie Tip). Kook 15 - 17 minuten tot een ingedikte saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Komijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de komijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Zoete aardappel koken
2

Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Salade maken
3

Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise, peper en zout. Laat de mais uitlekken. Meng vlak voor serveren de sla, de mais en de komkommer met de dressing.

Balletjes bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 4 - 5 minuten. Draai regelmatig om. Verlaag het vuur, voeg voorzichtig 1 el water per persoon toe aan de pan en laat de balletjes het water opnemen.

Mengen
5

Meng de zoete-aardappelpartjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Verdeel hiernaast de tomatensaus en leg de vegetarische balletjes op de saus. Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de witte kaas over het geheel.