Skip to main content
Varkensoester met zelfgemaakte jus

Varkensoester met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree

4.2
(1,9K)

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

200 g

Potatoes

1 piece

Pork escalope

(May be present: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

75 g

Mangetout

150 g

Sliced carrots

(May be present: Selderij)

75 g

Chopped ​​red onion

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Mustard

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2565 kJ
Calories613 kcal
Fat28.2 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate56 g
Sugar4.1 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein71.9 g
Salt1.3 g
Calcium40.5 mg
Iron30 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de varkensoester uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de groenten.
  • Pers de knoflookf of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.

Tip: Voor het beste resultaat haal je het vlees 30 tot 60 minuten voor het koken uit de koelkast. Hierdoor is het vlees op kamertemperatuur wanneer je het gaat bakken.

Varkensoester bakken
2
  • Kook de aardappelen samen met de wortelschijfjes 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de varkensoester toe en bak 3 - 4 minuten, of tot het gelijkmatig bruin is.
  • Voeg vervolgens de helft van de ui en knoflook toe aan de gekookte groenten.
Jus maken
3
  • Leg de varkensoester in een ovenschaal. Bak de varkensoester
    6 - 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en snijd in plakjes.
  • Zet het vuur onder de koekenpan hoger en blus af met de bouillon en de  zwarte balsamicoazijn. Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper.
  • Laat 4 - 6 minuten koken, of tot het tot de helft van de jus is ingekookt. 
  • Roer vlak voor serveren 1 el roomboter per persoon door de jus
Serveren
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de peultjes
    4 - 6 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
  • Stamp de wortel en aardappelen tot een gladde puree. Voeg indien nodig een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe en breng op smaak met peper.
  • Serveer de puree op borden en leg de varkensoester en peultjes erbovenop. Serveer met de jus.

This week's must-try HelloFresh recipes