
Tostada met extra frisse witte-kaasdip en gekruid kipgehakt
met cheddar, verse koriander en mais-tomatensalade
Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
40 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Limoen
30 gram
Veldsla
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
⅓ tl
Gerookt paprikapoeder
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Giet de mais af.
- Snijd de koriander fijn.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het kipgehakt en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
- Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verspreid ondertussen de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

- Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten.
- Snijd ondertussen de limoen in partjes.
- Prak in een kleine kom de witte kaas met een vork en meng met de crème fraîche en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 limoenpartje en 1/4 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout.
- Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing.
- Garneer de tostada's met de frisse witte-kaasdip en de koriander.
- Serveer met de overige limoenpartjes en de salade.