Tempehbowl met gember-honing glazuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempehbowl met gember-honing glazuur

Tempehbowl met gember-honing glazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten

Tempeh is afkomstig uit Indonesiƫ en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
ā€¢Tarwe
ā€¢Sesamzaad
ā€¢Mosterd
ā€¢Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 tl

Verse gember

75 gram

Sushirijst

100 gram

Broccoli

Ā½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

Ā½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Ā½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Ā½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

Ā½ el

Zonnebloemolie

Ā½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

Ā¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3304 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten88.7 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels5.2 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

ā€¢Pan met deksel
ā€¢Vergiet
ā€¢Koekenpan
ā€¢Kleine kom

Instructies

Rijst en broccoli koken
1
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de sushirijst en helft van de gember toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 ā€“ 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 5 ā€“ 7 minuten mee.
  • Giet af in een vergiet, spoel de rijst en broccoli af met water en laat uitlekken. Haal de broccoliroosjes eruit en bewaar apart.
Snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortelschijfjes en ui 1 - 2 minuten.
Tempeh bakken
3
  • Voeg de knoflook, tempehblokjes en de overige gember toe aan de pan met de wortel en ui en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake en 1 el water per persoon.
  • Meng ondertussen de rijst en broccoliblokjes met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst met broccoli over diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de tempeh, broccoliroosjes, wortel en ui over de rijst. 
  • Garneer met de furikakedressing en de gomasio.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.