topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempeh in zoete sojasaus

Tempeh in zoete sojasaus

met sperziebonen, wortel en gefrituurde uitjes

De vegetarische kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten89.3 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels5.4 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Sieve
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een grote hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet de sperziebonen af in een vergiet. 

Groenten roerbakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gemberpuree, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 7 - 9 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen toe en roerbak het geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Tempeh bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten aan. Voeg de sojasaus en 1/2 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewstukjes en de gefrituurde uitjes.