HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacoschotel Met Mexicaanse Kippendijstukjes En Cheddar
topBanner
Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar

Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar

Lees meer

Een heerlijk kruidig gerecht uit de Mexicaanse keuken met pittige rode peper, Hollandse zoete rode peper, kidneybonen en gekruide kippendijstukjes. Om het jou extra makkelijk te maken heeft onze poelier de kippendij voor jou voorgesneden en gekruid. Het laagje cheddar maakt het helemaal af!

Labels:Lekker snelPittig
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Turkse rode peper

1 stuk(s)

Peen

200 gram

Kippendijstukjes

2 tl

Gemalen komijnzaad

⅔ stuk(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bonen

6 stuk(s)

Tacoschelpen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2953.904 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels22 g
Eiwitten40 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de Turkse peper en peen in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui, rode peper en komijnpoeder toe en bak in de laatste minuut de tomatenpuree mee.

3

Voeg de kidneybonen (inclusief het vocht), de tomaat, Turkse peper, peen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten koken op middellaag vuur. Voeg de helft van de cheddar toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Vul de tacoschelpen met de saus en garneer met de overige cheddar. Verdeel de taco’s over de borden en serveer met de overige saus.