
Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar
Een heerlijk kruidig gerecht uit de Mexicaanse keuken met pittige rode peper, Hollandse zoete rode peper, kidneybonen en gekruide kippendijstukjes. Om het jou extra makkelijk te maken heeft onze poelier de kippendij voor jou voorgesneden en gekruid. Het laagje cheddar maakt het helemaal af!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Turkse rode peper
½ stuk(s)
Peen
100 gram
Kippendijstukjes
1 tl
Gemalen komijnzaad
⅓ stuk(s)
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Bonen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de Turkse peper en peen in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui, rode peper en komijnpoeder toe en bak in de laatste minuut de tomatenpuree mee.
Voeg de kidneybonen (inclusief het vocht), de tomaat, Turkse peper, peen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten koken op middellaag vuur. Voeg de helft van de cheddar toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de tacoschelpen met de saus en garneer met de overige cheddar. Verdeel de taco’s over de borden en serveer met de overige saus.