Varkenshaas in zoete gember-sojasaus
Varkenshaas in zoete gember-sojasaus

Varkenshaas in zoete gember-sojasaus

met limoenrijst en komkommersalade met yoghurtdressing

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk
•Soy
•Wheat
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

½ piece

Garlic

½ piece

Lime

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh coriander & mint

½ teaspoon

Fresh ginger

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

100 g

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 g

Lamb's lettuce

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

200 milliliters

Water

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

30 milliliters

Water for the sauce

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2678 kJ
Calories640 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate73.3 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein32.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Small Bowl
•Casserole with Lid
•Wok or sautépan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar apart.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg een snuf zout en per persoon: 200 ml water en 1/2 tl limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook de rijst in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Yoghurtsaus maken
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak de varkenshaas in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg de sojasaus, suiker en 2 el water per persoon toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Salade maken
5

Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt staan. Meng in een saladekom de komkommer, veldsla en munt met de yoghurtdressing.

Serveren
6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de varkenshaasspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.