Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
•Familie
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Spitskool en broccoli

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Bosui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2555 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten15.3 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten35.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Pan
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

Rijst koken en groenten bakken
2
  • Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak het witte gedeelte van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de stir-fry over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.