
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes
met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
150 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Varkenshaaspuntjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Bruine snelkookrijst
1 stuk(s)
Wortel
¼ bosje(s)
Bosui
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
Zelf toevoegen
¾ el
Zonnebloemolie
1 tl
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.
Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

2
- Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig, afgedekt, uitstomen.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak het witte gedeelte van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten.
- Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.

3
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten.
- Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
- Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Serveer de stir-fry over de borden.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.