
Stir-fry met biefstuk
met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
•Selderij
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
150 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevatten Selderij)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Bruine snelkookrijst
1 stuk(s)
Wortel
¼ bosje(s)
Bosui
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Gemarineerde biefstuk
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Wok of hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Haal de biefstuk uit de koelkast.
- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.
Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

2
- Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak het witte gedeelte van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten.
- Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.

3
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de olie goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1- 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan en voeg de bloem, ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
- Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Snijd de biefstuk in plakjes.
- Verdeel de stir-fry over de borden en leg de biefstukplakjes erop.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.