
Sticky sesam bloemkoolstukjes
met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus
Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Bloemkoolroosjes
75 gram
Basmatirijst
50 gram
Wittekool en wortel
1 stuk(s)
Bosui
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
10 gram
Cashewstukjes
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
1 el
Bloem
¾ el
Wittewijnazijn
1 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Zet de bloemkoolroosjes net onder water in een pan met deksel met een snuf zout. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Meng in een kom per persoon 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng 1 el bloem per persoon door de afgegoten bloemkoolroosjes.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes en het wit van de bosui toe en bak 2 minuten. Voeg de mix van knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker opgelost is. Blus af met per persoon 20 ml sojasaus, 2 el water en 5 ml sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Meng de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de sticky bloemkoolroosjes met saus over de rijst. Garneer met de zoet-pittige chilisaus, het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.