Sticky sesam bloemkoolstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky sesam bloemkoolstukjes

Sticky sesam bloemkoolstukjes

met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkoolroosjes

75 gram

Basmatirijst

50 gram

Wittekool en wortel

1 stuk(s)

Bosui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Cashewstukjes

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Bloem

¾ el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2570 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers25 g
Vezels6.6 g
Eiwitten15 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan

Instructies

Bloemkool voorkoken
1

Zet de bloemkoolroosjes net onder water in een pan met deksel met een snuf zout. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom per persoon 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng 1 el bloem per persoon door de afgegoten bloemkoolroosjes.

Sticky bloemkool maken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes en het wit van de bosui toe en bak 2 minuten. Voeg de mix van knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker opgelost is. Blus af met per persoon 20 ml sojasaus, 2 el water en 5 ml sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Serveren
4

Meng de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de sticky bloemkoolroosjes met saus over de rijst. Garneer met de zoet-pittige chilisaus, het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.