Hazelnoten bevatten veel vitaminen, waaronder vitaminen B en een hoge hoeveelheid aan vitamine E. Hazelnoten zijn dus erg gezonde noten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
125 g
Mushrooms
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
1 piece
Farmer's sausage
(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)
10 g
Hazelnuts
(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
100 g
Spinach
(May be present Celery)
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¾ tablespoon
Mustard
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
¼ piece
Low sodium beef stock cube
1 tablespoon
Olive oil
1
[Plant-based] milk
60 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het vel van de boerenworst open. Knijp het worstvlees uit het vel en in de pan. Voeg de ui toe en bak het vlees in 2 - 3 minuten los. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el mosterd, 1 el roomboter, 1/2 el ketjap en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door en blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.
Hak de hazelnoten grof. Verhit een tweede koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Scheur de spinazie boven de pan in grove stukken en bak nog 1 minuut, of tot alles geslonken is. Zet het vuur uit.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en 1 tl mosterd per persoon toe. Voeg eventueel roomboter toe naar smaak. Voeg vervolgens de knoflookspinazie en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en houd warm tot serveren. Snijd het verse basilicum in fijne reepjes.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de stamppot over de borden. Schep de champignon-vleesjus over de stamppot. Garneer met de geroosterde hazelnoten en het verse basilicum.