De peterseliewortel lijkt qua uiterlijk en smaak op pastinaak en is rijk aan vitamine C. Bij de kruidige en aardse smaken van deze witte wortel past een zoete smaak goed. Vandaar dat je er vandaag zelf een snelle appelmoes bij maakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
75 g
Peterseliewortel
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
25 g
Spekblokjes
100 g
Gekruid rundergehakt
1 unit
Appel
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
Schil ondertussen de peterseliewortel en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel de laatste 10 minuten mee met de aardappelen.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in de steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel door, prak grof met een vork en bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur ten slotte de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.