HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Met Kipgehaktballetjes
topBanner
Spaghetti met kipgehaktballetjes

Spaghetti met kipgehaktballetjes

met cherrytomatensaus en spinazie

Lees meer

Deze pasta is geïnspireerd op een Italiaans-Amerikaanse klassieker: spaghetti met gehaktballen. Je maakt deze variant met balletjes van kipgehakt in plaats van rundergehakt. De balletjes hebben we vast voor je gekruid met Italiaanse kruiden, dat scheelt jou weer tijd.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2989 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels0 g
Eiwitten42 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de spinazie grof.

2

Halveer ondertussen de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de balletjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

3

Kook ondertussen de spaghetti 12 - 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat uitstomen.

4

Fruit de knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de cherrytomaten inclusief saus en de gehaktballetjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, nog 8 – 10 minuten sudderen.

5

Meng de spinazie door de tomatensaus en verhit nog 3 – 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Voeg de spaghetti en eventueel wat kookvocht toe aan de hapjespan, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de grana padano flakes.