
Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden
met paprika en zure room
De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze snelle pasta met vegan gehakt op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
70 gram
Mais in blik
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

- Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af maar bewaar een scheutje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

- Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
- Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken vegan gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
- Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

- Verdeel de pasta over de borden en de zure room erbovenop.
- Garneer met de overige geraspte kaas.