Snelle burritobowl met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle burritobowl met gehaktballetjes

Snelle burritobowl met gehaktballetjes

met avocadodip, rijst, zure room en tomatensalsa

De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiesta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

40 gram

Avocadodip

75 gram

Basmatirijst

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Paprikareepjes

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Rode kidneybonen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

180 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3144 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten35.2 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten73.6 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst, of gebruik een waterkoker om extra snel te zijn. Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, gehaktballetjes en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de bonen toe aan de pan en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat met de helft van de koriander (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van koriander? Laat het dan achterwege en serveer eventueel apart.

Serveren
4
  • Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden.
  • Verdeel de groenten, bonen en gehaktballetjes over de rijst.
  • Serveer met de zure room, de avocadodip en de tomatensalsa.
  • Garneer met de overige koriander.