BestellenCadeaubon
Snelle burritobowl met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle burritobowl met gehaktballetjes

Snelle burritobowl met gehaktballetjes

met avocadodip, rijst, zure room, tomatensalsa en limoen

De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiesta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

40 gram

Avocadodip

75 gram

Basmatirijst

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Rode kidneybonen

50 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3321 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom

Instructies

1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip). Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 5 minuten staan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, gehaktballetjes en 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg de bonen toe aan de pan en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

 

Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat met de helft van de koriander (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de limoen in partjes.

Tip: Houd je niet van koriander? Laat het dan achterwege en serveer eventueel apart.

Serveren
4
  • Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden.
  • Verdeel de groenten, bonen en gehaktballetjes over de rijst.
  • Serveer met de zure room, de avocadodip, de tomatensalsa en 1 limoenpartje per persoon.
  • Garneer met de overige koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.