Snelle burritobowl met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle burritobowl met gehaktballetjes

Snelle burritobowl met gehaktballetjes

met avocadodip, rijst, zure room, tomaat en limoen

De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiesta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

40 gram

Avocadodip

75 gram

Basmatirijst

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Biologische zure room

¼ pak(ken)

Rode kidneybonen

50 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)859 kcal
Energie (kJ)3594 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.4 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Rasp

Instructies

1

Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 5 minuten afgedekt staan. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af. Halveer de gehaktballetjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, halve gehaktballetjes en 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe aan de pan met paprikareepjes en gehaktballetjes en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn aan de pittige kant! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

Salsa maken
3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de helft van de koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Rasp met een fijne rasp de schil van 1/4 limoen per persoon erboven. Snijd de limoen vervolgens in parten.

Tip: Hou je niet van koriander? Laat het er dan uit en serveer naar wens bij het garneren.

Serveren
4

Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden. Verdeel de paprika, bonen en gehaktballetjes over de rijst. Serveer met de zure room, de avocadodip, de tomatensalsa en 1 limoenpartje per persoon. Garneer met de overige koriander.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.