HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Burritobowl Met Gehaktballetjes
topBanner
Snelle burritobowl met gehaktballetjes

Snelle burritobowl met gehaktballetjes

met avocadodip, rijst, zure room, tomaat en limoen

Supersnel
Lees meer

De vele verschillende smaken in dit gerecht vormen een ware Fiesta Mexicana! En dat terwijl je deze bowl al binnen 15 minuten op tafel zet.

Labels:FamilieLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 bol(len)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

80 gram

Avocadodip

150 gram

Basmatirijst

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Paprikareepjes

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

100 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)859 kcal
Energie (kJ)3594 kJ
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8.44 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de basmatirijst toe, verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 5 minuten afgedekt staan. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en weeg af. Halveer de gehaktballetjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, ui, paprikareepjes, halve gehaktballetjes en 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe aan de pan met paprikareepjes en gehaktballetjes en roerbak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn aan de pittige kant! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de helft van de koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Rasp met een fijne rasp de schil van 1/4 limoen per persoon erboven. Snijd de limoen vervolgens in parten.

Tip: Hou je niet van koriander? Laat het er dan uit en serveer naar wens bij het garneren.

4

Meng de overige Mexicaanse kruiden door de rijst. Verdeel de rijst vervolgens over kommen of diepe borden. Verdeel de paprika, bonen en gehaktballetjes over de rijst. Serveer met de zure room, de avocadodip, de tomatensalsa en 1 limoenpartje per persoon. Garneer met de overige koriander.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.