Singapore stijl Laksa met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Singapore stijl Laksa met garnalen

Singapore stijl Laksa met garnalen

met udonnoedels en Thais basilicum

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergenen :
Schaaldieren
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

130 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Sjalot

90 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Thais basilicum

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2773 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels13.8 g
Eiwitten29.5 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Soeppan
Hoge kom
Soeppan met deksel
Staafmixer
Vergiet

Instructies

Bouillon bereiden
1

Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe (zie Tip). Verlaag het vuur. 

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Currypasta maken
2

Snijd de sjalot in grove stukken. Pel de knoflook. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper in ringetjes. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot, gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Garnering bereiden
4

Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes.

Soep afmaken
5

Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, of tot de garnalen roze zijn (zie Tip). Haal de soep van het vuur. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kunt de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, zo zijn ze makkelijker met een lepel te eten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum.