Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
100 g
Spinach
(May be present: Selderij)
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
75 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains: Melk (inclusief lactose))
35 g
Semi-dried tomatoes
10 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ piece
Bell pepper
90 g
Rigatoni
(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Houd de olie van de semi-gedroogde tomaten apart en snijd de tomaten in stukjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Kook de pasta in 13 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon. Houd de pasta warm in de pan.
Meng in een diep bord 1 el bloem per persoon en een snuf peper en zout en haal de kipfilet door de bloem. Verhit een koekenpan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal de pitten uit de pan en zet opzij tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten op de ene kant, draai om en bak de kip nog 3 - 4 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Zet het vuur uit en houd de kip afgedekt warm.
Verhit in een hapjespan de olie van de semi-gedroogde tomaten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de semi-gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kookroom toe aan de pan met de groenten, meng goed en laat 2 minuten inkoken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Verlaag het vuur van de saus, voeg de pasta en 2/3 van de geraspte Parmigiano Reggiano toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over diepe borden. Snijd eventueel de kipfilet in plakjes en serveer op de pasta. Garneer met de krokante pompoenpitten en de overige Parmigiano Reggiano.