Runderstoof met Mexicaanse groenten en bieten-tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderstoof met Mexicaanse groenten en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse groenten en bieten-tortillachips

met tomaat en bosui

Je serveert de Mexicaanse runderstoof met bieten-tortillachips. Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

¼ bosje(s)

Bosui

25 gram

Bieten-tortillachips

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

150 gram

Mexicaanse groentemix

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2266 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten40.4 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels12.8 g
Eiwitten27.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de bosui apart van elkaar.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bak 4 minuten.
  • Voeg de Mexicaanse groentemix toe en bak 4 minuten.

 

Stoof afmaken
3
  • Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water per persoon toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de stoof nog niet dik genoeg? Laat het dan nog wat langer koken zodat het vocht verdampt.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente!

Serveren
4
  • Verdeel de Mexicaanse stoof over de borden.
  • Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui.
  • Leg de bieten-tortillachips ernaast (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer de maaltijd met de helft van de tortillachips. De overige tortillachips kan je de volgende dag gebruiken als snack.