HelloFresh
topBanner
Romige spinaziegratin met spiegelei en gebakken aardappeltjes

Romige spinaziegratin met spiegelei en gebakken aardappeltjes

met Duitse biefstuk als extra

Vlees als extra
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Nootmuskaat

400 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde tijm

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 stuks

Duitse biefstuk

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4171 kJ
Energie (kcal)997 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels11 g
Eiwitten53 g
Cholesterol0 mg
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Rasp
Zeef
Wok
Ovenschaal
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in dunne parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Rasp met een fijne rasp een stukje van de bol nootmuskaat. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 3 – 4 minuten, of tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk goed aan, zodat het meeste vocht uit de spinazie lekt.

3

Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en voeg de tomaat en gedroogde tijm toe. Bak nog 1 minuut. Zet het vuur middellaag, voeg de crème fraîche en de uitgelekte spinazie toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

4

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak 10 – 15 minuten in de oven.

5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak de Duitse biefstuk 2-4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg het spiegelei erop. Serveer met de spinaziegratin en de Duitse biefstuk.