
Romige penne met tonijn
in prei-spinaziesaus met dille en citroen
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Vis
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
- Halveer de prei in de lengte en snijd in halve dunne ringen.
- Snipper de ui.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
- Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
- Kook de penne, afgedekt, 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

3
- Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
- Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot het geslonken is.
- Meng de tonijn en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
- Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

4
- Snijd de dille fijn.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met tonijn erover.
- Garneer met de dille, de overige kaas en de overige citroenpartjes.