Romige köfte curry met gehaktballetjes
met rijst en snijbonen
Allergenen :
Selderij
•Mosterd
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
75 gram
Jasmijnrijst
4 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
50 gram
Snijbonen
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Tomaat
90 ml
Kokosmelk
½
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ tl
Honing
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Hapjespan met deksel
Instructies
1
- Breng ruim water met per persoon 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan voor de rijst.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Snijd de snijbonen in dunne reepjes.
2
- Kook de rijst 10 - 12 minuten. Kook de laatste 7 minuten de snijbonen mee.
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit de hapjespan van de gehaktballetjes opnieuw op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
3
- Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 minuten tot het donkerrood kleurt.
- Voeg de tomatenblokjes, Afrikaanse kruiden, kerriepoeder en 1/2 tl honing per persoon toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk en gehaktballetjes toe, roer goed door en breng de curry op smaak met peper en zout.
- Laat de curry 5 - 7 minuten afgedekt sudderen.
Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
4
- Schep de rijst met de bonen in diepe borden of kommen.
- Verdeel de curry over de rijst.