BestellenCadeaubon
Romige köfte curry met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Romige köfte curry met gehaktballetjes

met rijst en snijbonen

Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

50 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

90 ml

Kokosmelk

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

½ tl

Honing

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3653 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd28.9 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels7.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

1
  • Breng ruim water met per persoon 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de snijbonen in dunne reepjes.
2
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Kook de laatste 7 minuten de snijbonen mee.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Verhit de hapjespan van de gehaktballetjes opnieuw op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
3
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 minuten tot het donkerrood kleurt.
  • Voeg de tomatenblokjes, Afrikaanse kruiden, kerriepoeder en 1/2 tl honing per persoon toe en bak 2 minuten mee. 
  • Voeg de kokosmelk en gehaktballetjes toe, roer goed door en breng de curry op smaak met peper en zout.
  • Laat de curry 5 - 7 minuten afgedekt sudderen.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

4
  • Schep de rijst met de bonen in diepe borden of kommen.
  • Verdeel de curry over de rijst.