Romige aspergesoep met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aspergesoep met spekjes

Romige aspergesoep met spekjes

4 porties | met dragon en zelfgemaakte croutons

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

500 gram

Witte asperges

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dragon en bieslook

2 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

8 ml

Olijfolie met citroen

1 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

6 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1067 kcal
Energie (kJ)4465 kJ
Vetten59.3 g
waarvan verzadigd28.9 g
Koolhydraten106.6 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels14.6 g
Eiwitten24.5 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel
Koekenpan
Schuimspaan
Staafmixer

Instructies

1
  • Schil de kruimige aardappelen en snijd in kwarten.
  • Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Snijd de topjes eraf en bewaar apart.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd in stukken van 4 cm.
2
  • Kook 1200 ml water in de waterkoker.
  • Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg het water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Maak zelf een aspergebouillon! Kook de aspergeschillen en wegsnijdsels 30 minuten in 1500 ml water met een grote snuf zout. Zeef de aspergeresten eruit en gebruik in plaats van het water met bouillonblokje.

3
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes in 3 - 4 minuten knapperig in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de blokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn.
4
  • Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en leg apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
  • Warm de soep in 1 minuut opnieuw op.
  • Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse kruiden. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.