Zelfgemaakte aspergesoep
Zelfgemaakte aspergesoep

Zelfgemaakte aspergesoep

Met spekreepjes, aardappel en croutons | 4 porties

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Potatoes

500 g

White asparagus

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Shallot

10 g

Tarragon and chives

2 piece

Organic white rose roll

(Contains Wheat, Barley May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten)

8 milliliters

Lemon-infused olive oil

1 pinch

Nutmeg

2 piece

Garlic

6 slice

Bacon

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4465 kJ
Calories1067 kcal
Fat59.3 g
Saturated Fat28.9 g
Carbohydrate106.6 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein24.5 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Stick Blender

Cooking Steps

1
  • Schil de kruimige aardappelen en snijd in kwarten.
  • Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Snijd de topjes eraf en bewaar apart.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd in stukken van 4 cm.
2
  • Kook 1200 ml water in de waterkoker.
  • Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg het water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Maak zelf een aspergebouillon! Kook de aspergeschillen en wegsnijdsels 30 minuten in 1500 ml water met een grote snuf zout. Zeef de aspergeresten eruit en gebruik in plaats van het water met bouillonblokje.

3
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes in 3 - 4 minuten knapperig in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de blokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn.
4
  • Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en leg apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
  • Warm de soep in 1 minuut opnieuw op.
  • Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse kruiden. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.