Skip to main content
Rivierkreeftjescocktail

Rivierkreeftjescocktail

met geroosterd sesamzaad en verse dille

Allergens:
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Sesame seeds

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

1 piece

White baguette

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Sesamzaad)

½ piece

Little gem

½ piece

Tomato

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill

(May be present: Selderij)

60 g

Cocktail sauce

(Contains: Mosterd, Ei)

50 g

Crayfish

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories724 kcal
Energy (kJ)3028 kJ
Fat24.9 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate104.4 g
Sugar6 g
Dietary Fiber9 g
Protein18 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Sesam roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg in de laatste minuut 1/4 el roomboter per persoon toe en laat smelten (zie Tip).
  • Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Door de boter gaat het sesamzaad aan elkaar plakken en krijg je een lekkere bite.

Snijden
2
  • Leg de hele baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten af in de oven.
  • Haal ondertussen 2 blaadjes per persoon van de little gem en leg apart.
  • Snijd de rest van de little gem fijn.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.


Salade maken
3
  • Snijd de citroen in parten.
  • Snijd de dille zonder de steel fijn.
  • Meng in een saladekom de gesneden little gem, de blokjes tomaat en de dille met de whiskeysaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel 2 schuitjes little gem per persoon over de borden.
  • Vul de little gem met de salade en verdeel de rivierkreeftjes over de schuitjes.
  • Garneer de schuitjes met de sesamstukjes en serveer met een partje citroen.
  • Snijd de helft van de baguette in plakjes en serveer bij de schuitjes. Bewaar de andere helft voor bij de soep.

This week's must-try HelloFresh recipes