Risotto met heekfilet en pastinaak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met heekfilet en pastinaak

Risotto met heekfilet en pastinaak

met basilicumcrème en oude kaas

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

75 gram

Risottorijst

20 gram

Veldsla

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Wittewijnazijn

300 ml

Zoutarme visbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3533 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels16 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Pastinaak bakken
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 2 - 3 minuten.

Risotto bereiden
2

Voeg de risottorijst toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door. Herhaal nog 2 keer met met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe en kook wat langer voor een zachtere risotto.

Heekfilet bakken
3

Dep de heekfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere kant. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Meng in een saladekom de veldsla en de appel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Roer vlak voor serveren de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden en leg de heekfilet erbovenop. Serveer de salade ernaast.

Weetje: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Wie weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loopt risico op tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en/of zeewier!