Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma

Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma

met roomkaas, broccolini en spinazie

Broccolini is geen mini-broccoli, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Een lekkere groente met een opvallend lange steel. De smaak zit ergens tussen broccoli en groene asperges in.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

50 gram

Broccolini

125 gram

Champignons

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2565 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers4 g
Vezels10.2 g
Eiwitten25.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stukken in de lengte.
  • Voeg de broccolini toe aan de pasta en kook nog 3 - 5 minuten verder.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Champignons bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verlaag het vuur. Voeg de roomkaas, mosterd en 60 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en roer de pecorino, pasta en broccolini door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met champignons, spinazie en broccolini over de borden.
  • Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.