Pork Tenderloin with Peppercorn Sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pork Tenderloin with Peppercorn Sauce

Pork Tenderloin with Peppercorn Sauce

met krieltjes en groene salade

Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met de zwarte-pepersaus in je box.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zwarte-pepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35.2 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Biefstuk bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan naast de ui.
  • Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de zwarte-pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.

 

 

Aardappelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de pan (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de ui dan over de hele pan. Bak in de volgende stap de biefstuk in een tweede koekenpan.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
4
  • Serveer de biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte-pepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.