Pompoen cheesecake
Met speculaas en sinaasappel
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
300 gram
Pompoenblokjes
1 stuk(s)
Handsinaasappel
300 gram
Speculaasbrokken
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Noten)
450 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 zakje(s)
Speculaaskruiden
Zelf toevoegen
80 gram
[Plantaardige] roomboter
100 gram
Suiker
tl
Zout
Benodigdheden
•Rasp
•Pan met deksel
•Kleine kom
•Ovenschaal
•Grote kom
Instructies
1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar.
- Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast. Weeg 80 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
- Giet de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak de pompoen met een vork tot een puree.
- Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Rasp 1 helft en pers uit boven een kleine kom. Snijd de andere helft in plakjes.
2
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet een rond bakblik of ovenschaal in met een beetje roomboter.
- Verkruimel de speculaasbrokken in een keukenmachine en meng goed met de roomboter.
- Bedek de bodem van het bakblik of de ovenschaal met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
3
- Meng in een grote kom de roomkaas glad met de suiker en een snufje zout.
- Voeg één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door (Zie tip).
- Voeg de pompoenpuree, 3 tl speculaaskruiden, sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel.
Tip: Zorg ervoor dat er geen lucht in het beslag komt. Zo voorkom je dat de cheesecake in de oven te veel gaat rijzen en vervolgens inzakt en scheurt.
4
- Giet het mengsel in het bakblik en verdeel gelijkmatig over de speculaasbodem.
- Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
- Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
- Garneer de cheesecake met de sinaasappelplakjes.