Pittige roerbak met noedels en gemarineerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige roerbak met noedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Pinda's
•Tarwe
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3729 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten98.1 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels7.9 g
Eiwitten37.9 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Rasp
•Steelpan met deksel
•Kom
•Vershoudfolie
•Pan
•Saladekom
•Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.

Eieren marineren
2

Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.

Komkommersalade maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de sperziebonen en mie noedels. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Smaakmakers bakken
4

Kook de sperziebonen en mie noedels 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.

Roerbakken
5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan (zie Tip 1). Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus en/of ketjap toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curryeieren en de komkommersalade.